Nincs engedélyezve a javascript.
Rozsban a fogó
Jelenleg nem rendelhető
3 699 Ft
Holden Caulfield tizenhét éves amerikai gimnazista, akit éppen a negyedik iskolából rúgtak ki. Első személyben mondja el a kicsapása utáni három napjának történetét, melyet New Yorkban éjszakai mulatóhelyeken, kétes hírű szállodában s az utcán tölt el. Közben mindent megpróbál, hogy a világgal, az emberekkel normális kapcsolatot alakítson ki, de sikertelenül.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Holden Caulfield tizenhét éves amerikai gimnazista, akit éppen a negyedik iskolából rúgtak ki. Első személyben mondja el a kicsapása utáni három napjának történetét, melyet New Yorkban éjszakai mulatóhelyeken, kétes hírű szállodában s az utcán tölt el. Közben mindent megpróbál, hogy a világgal, az emberekkel normális kapcsolatot alakítson ki, de sikertelenül. Menekül az emberek elől, de mindenütt hazug embereket talál. Az egyetlen élőlény, akivel őszintén beszélhet, s aki talán meg is érti valamennyire, titokban felkeresett tízéves kishúga. De ő sem tud segíteni: Holden a történteket egy szanatórium lakójaként meséli el.
Salinger regénye nemcsak a kamaszlélek kitűnő, hiteles rajza, hanem a társadalmi konformizmus ellen lázadó ember kudarcának is szimbóluma.

Adatok
Raktári kód:
801042
EAN:
9789635043873
Eredeti megnevezés:
The Catcher in the Rye
Megjelenés:
2021.03.17.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
308
Méret [mm]:
110 x 185 x 25
Tömeg [g]:
310
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jerome David Salinger